Δήλωση υποψ. Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη για την ταχύτητα αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών

Ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφές


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Υπουργός Οικονομικών περιόδευσε στη Μαγνησία όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι σήμερα ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για την αποζημίωση επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές από τον Σεπτέμβριο του 2023 (Daniel) μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.  

Η ταχύτητα του ελληνικού κράτους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οκτώ μήνες μετά εξαγγέλλεται πανηγυρικά σχεδόν ότι ανοίγει μια πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις των επαγγελματιών. Ποιος μπορεί αλήθεια να εμπιστευτεί έναν κρατικό μηχανισμό που κινείται στους δικούς του ρυθμούς αδιαφορώντας για την ζωή των ανθρώπων;

Ποιος αλήθεια και πότε περιμένει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια πολιτική ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, όταν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή δεν έχει πρακτικά ακόμα καταγράψει τις καταστροφές για να αποζημιώσει τους πληγέντες.

Πώς αλήθεια περιμένει κανείς να συνέλθει η περιοχή και να επαναλειτουργήσει η οικονομία; Ακόμα και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκαταστήσουν μόνοι τους τις καταστροφές φοβούνται την επόμενη θεομηνία.

Η ανασφάλεια των κατοίκων στην Θεσσαλία και η αμφισβήτηση της δυνατότητας κυβέρνησης και κράτους να τους προστατέψει ή να τους βοηθήσει δημιουργούν τελικά πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τις θεομηνίες.

Στις 9 Ιουνίου διαμορφώνουμε νέους όρους από την Αρχή οργανώνουμε τη ζωή μας αλλιώς ώστε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε πραγματικά ασφάλεια στον τόπο μας.

Φώτης Καψάλης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής